היי, אני ד"ר שאדי 🙂
אני מנהל מרפאת שיניים דיגיטלית מתקדמת בת"א. כדי שאוכל לבדוק את התאמתך לטיפול
אני זקוק למספר פרטים…
השתל הדנטלי נועד להחליף את שורש השן בעקבות שיניים חסרות או במקרים בהם אין אפשרות אחרת מלבד ביצוע עקירה. מהם ההבדלים בין שיטת ההשתלה הרגילה ביחס לשיטת ההשתלה הממוחשבת? ומהם יתרונות שיטת השתלת השיניים הממוחשבת שבאמצעותה ניתן להגיע לתוצאות יפות ומדויקות ביותר ללא צורך בביצוע חתכים? ד"ר שאדי עבדאללה שמשלב מכשור דיגיטלי חדשני במרפאתו משיב.
בראשית דבריי אדגיש כי שתי שיטות ההשתלה מבוססות על שתל דנטלי שמחליף את שורש השן כדי להחליף שן רקובה שיש לעקור או כדי להחדיר שתל לאזור מחוסר שיניים שנדרש לשיקום. בשתי שיטות ההשתלה אנחנו מחדירים את השתל אל תוך הלסת במטרה להחליף את שורש השן ועל השתל עצמו אנחנו מרכיבים שן אשר מחליפה את כותרת השן ששימשה את המטופל בעבר. בדרך זו אנחנו משחזרים ומשקמים את האזור כדי שהמטופל יתפקד טוב יותר, יאכל מאכלים שונים ללא הגבלה, יהגה אותיות היטב, וייהנה מאסתטיקה טובה שגם מונעת בין היתר את הנזקים הנובעים ממחסור בשיניים כמו שיניים שמתעקמות, שיניים שזזות ואובדן עצם.
עם זאת השתלת שיניים ממוחשבת נעשית ברמה מתקדמת יותר משום ששיטה זו משלבת מידע דיגיטלי חיוני עוד בטרם ביצוע פעולת ההשתלה. המידע הדיגיטלי כולל צילום סיטי ללסתות – של המטופל וסריקה אינטרה אוראלית לחלל הפה שמחוברת לתוכנה במחשב במטרה לתכנן את מהלך ההשתלה באופן ממוחשב וכמובן לצורך בחירת השתלים.
שלב הצילום כולל צילום סי טי ופנורמי. צילום הסי טי כולל את הלסתות, העצמות והאיברים הפנימיים סביבם ותוצאותיו מועברות לסריקה דיגיטלית במחשב. הממצאים המדויקים שהתקבלו מאפשרים לנו לתכנן את השתלים, בצורה מדויקת ולשם כך אנחנו נעזרים בתוכנה.
תהליך זה משקלל נתונים שמשפיעים על סוג השתל וסוג השיקום שייבחר לצורך ביצוע ההשתלה כמו: כמות העצם, צפיפות העצם ואיכות העצם, כך שהתכנון המדוקדק מאפשר לנו למקם את השתלים במקום המיטבי ביותר לצורך השיקום ולצורך אחיזת הכתרים, הגשר ואף אחיזה של לסת שלמה שעשויה להיות מורכבת על גבי השתלים".
חשוב שבסיס השתל יותאם על פי השיקום כמו כן, יש חשיבות רבה למיקום השתל במקום הנכון ובזווית הנוחה היכן שישנה עצם איכותית יותר שמספקת רמת בטיחות גבוהה יותר. לאחר שמסתיים שלב התכנון אנחנו מדפיסים סד אשר מותאם לחלל הפה של המטופל, שבמועד ההשתלה מוכנס לפה ומונח על לסת השיניים או על השיניים ודרך הפתחים בסד אנחנו מכניסים את השתל בתהליך מונחה מחשב, שמספק לנו ראייה טובה יותר ודיוק ברמה הגבוהה ביותר שיש כיום.
"אכן שיטת השתלת השיניים הממוחשבת מאפשרת להגיע לרמת דיוק גבוהה מאוד שהיא מעל ומעבר לעבודת "היד החופשית" בפתיחת החניכיים על פי ראיית הרופא וזאת בזכות התכנון המוקפד" מציין ד"ר שאדי עבדאללה: "אנחנו יודעים בדיוק מדוע נבחר השתל המסוים להשתלה, באילו זוויות הוא ימוקם, היכן ומה המרכיבים השיקומיים שיונחו עליו, אך מעבר ליתרונות אלו מדובר על שיטה מהירה יותר מהשיטות המסורתיות, הן במשך זמן ההשתלה והן במשך זמן ההחלמה וזאת משום שבשיטה זו אין חתכים בחניכיים ואין תפרים".
"נוסף לכך באמצעות שיטת ההשתלה הממוחשבת אנחנו יכולים להרכיב את כל השיקום כתר או גשר, ואף לסת שלמה ולקבל תוצאות מותאמות יותר, ייחודיות יותר למטופל וכמובן כפי שציינתי מבלי להתפשר על בטיחות התהליך. התהליך נוח יותר, קל ומהיר יותר וכך גם ההחלמה".
אנחנו נעזרים בשיטת ההשתלה הממוחשבת כדי להיות מותאמים ומדויקים ביותר והתוצאות מיטביות בהתאם. בשיטה זו אנחנו לא פותחים את החניכיים והטיפול עדין יותר עבור המטופל. רמת הבטיחות בשיטת השתלת השיניים הממוחשבת היא מעל ומעבר – אין פגיעה בכלי דם, עצבים וסינוסים – בפרט כאשר השיקום מבוסס על שתל קצר, זווית חדה או במקרים של עצם גבולית.